AAU Match

Parkalot – Intelligente parkeringsløsninger

Parkalot – Intelligente parkeringsløsninger

Parkalot Denmark er netop flyttet ind i sine nye lokaler i NOVI Forskerpark. For den relativt unge tech-virksomhed markerer flytningen endnu en milepæl. For når man begynder at skabe omsætning, kan man ikke længere være en del af AAU Inkubator, Aalborg Universitets kontormiljø for studenteriværksættere.

Lagt online: 23.03.2018

Af Mona Bjørn

Grundlæggerne af Parkalot, Mogens Nicolaisen, Thomas Olsen, Kenny Lafon og Jens Korshøj, udviklede forretningsmodellen for Parkalot på semesterkurset New Venture Creation på AAU og under det efterfølgende forløb i AAU Inkubator. Her fik de bl.a. målrettet iværksætterrådgivning, adgang til testmiljøer og udvidet deres professionelle netværk til samarbejdspartnere yderligere.

- Vi blev supertrænede i at tale med brugere og investorer og i at stille gode spørgsmål, der ligger ud over ”Vil du købe vores produkt?” - nogle, som giver os brugbare svar, som vi kan udvikle vores produkt ud fra, siger Jens Korshøj, der, med sine kompetencer i finansøkonomi og skalering, blev en del af Parkalot under forløbet i Inkubatoren.

- Og dét lærer man altså ikke på ingeniørstudiet - dér taler vi jo mest med vores computere, tilføjer Kenny Lafon grinende. Han har, ligesom Mogens og Thomas, studeret regulering og automation på AAU.

 

FREMTIDSSIKRET LØSNING

Parkalot udvikler, sælger, installerer og servicerer intelligente parkeringsløsninger. Løsningen består af trådløse  parkeringssensorer, der installeres i hver enkelt parkeringsbås. Det gør det muligt at vise alle båses realtidsstatus på en
skærm nær indkørslen til p-pladsen og på en smartphone-app. Parkering bliver lettere for brugeren, reducerer trængsel, udnytter kapaciteten på p-pladsen og er samtidig CO2-venlig.

- Vi har set undersøgelser, der viser, at op imod 30 % af trafikken i større byer udgøres af billister, der søger parkeringsmulighed. Dét, koblet med at mange byer har foretaget undersøgelser, der viser, at der faktisk er parkeringspladser nok, er meget interessant for os. Med vores trådløse løsning klikker vi lige ind i kommunernes grønne omstillinger og etablerede Internet of Things-infrastruktur. Det forventer vi os meget af i fremtiden, siger Kenny Lafon.

 

DRAGER FORDEL AF NETVÆRK

Parkalot kender værdien af et godt netværk. Produktet udvikles fortsat bl.a. ved hjælp af de gode vaner omkring brugerinddragelse og tæt kontakt til en håndfuld samarbejdspartnere, der har været med næsten fra starten. Også det faglige netværk på AAU åbner nye muligheder, måske i form af et forskningsprojekt inden for intelligent trafikstyring og –dataindsamling.

- Vi har store ambitioner og nyder godt af kompetente sparringspartnere, både på og uden for AAU. Vi opsøger nye  samarbejdspartnere, med branchekendskab inden for trafikløsninger, alle de steder vi kan, afrunder Kenny Lafon.

----------------------------------------------------------------------------

Fakta

Blandt Parkalots første kunder er Glostrup Kommune, som har købt en løsning til parkeringspladsen ved Rådhusparken, der forventes fuldt installeret i april. Kommende projekter for Parkalot handler bl.a. om bedre henvisning til ledige handikap p-pladser i en østjysk kommune og om optimeret udnyttelse af parkeringsarealerne på en stor nordjysk arbejdsplads.