AAU Match

Fra praktik til fastansættelse: Den perfekte genvej til succesfuld rekruttering

Fra praktik til fastansættelse: Den perfekte genvej til succesfuld rekruttering

Delsted productions ansætter gerne nyuddannede, hvis de er talentfulde. Derfor er praktikker og studiejobs en vigtig del af deres rekruttering. De ansatte skaber på den måde nemlig hurtigere værdi, fordi de allerede er en integreret del af virksomheden.

Af Thomas Møller Christensen

Da AAU-studerende Rikke Halds praktik sluttede hos Delsted Productions, fortsatte hun i et studiejob samme sted. Og inden hun kunne kalde sig cand.mag. i kommunikation blev hun tilbudt jobbet som projektkoordinator.

Rikke Halds forløb fra praktikant til studiejob til fast ansættelse er en god, men ikke unik historie for medieproduktionsselskabet. Tværtimod er det en helt bevidst strategi. 

- Hvis vi allerede kan se kvaliteterne under praktikken, er vi ikke bange for at ansætte nyuddannede. Derfor bruger vi praktikker og studiejobs som led i rekruttering af nye medarbejdere, forklarer Daniel Hermansen, der er administrerende direktør, og uddyber: 

- Det er bare lettere for os at ansætte en, vi kender i forvejen. De ved, hvordan maskinen fungerer, og vi ved, hvad de står for både fagligt og socialt. De er koblet på systemet, kender kulturen, vores kunder og så videre. Derfor kan de skabe værdi fra dag ét.

 

GIV PRAKTIKANTERNE ANSVAR

Delsted Productions gør meget ud af deres praktikforløb. Blandt andet ved at skabe tydelige rammer og gøre praktikanterne til en betydelig del af forretningen.

- Vi involverer vores praktikanter fra begyndelsen. Det er vigtigt, at de får ansvar og ved, hvad vi forventer af dem. Så kan vi bedre se deres kompetencer, og de kan nemmere præstere. Det giver stor værdi for begge parter, siger Daniel Hermansen.

Det er Rikke Hald meget enig i. For hende var praktikken en speciel og vigtig periode af uddannelsen, hvor hun blev klogere på sine faglige interesser og kunnen. Og det skyldes især, at hun fik ansvar og indflydelse.

- Delsted var rigtig gode til at give mig ansvar, og jeg var blandt andet med til kundemøder fra første dag. Jeg arbejdede ikke i et parallelt praktikspor, men fik indflydelse på vigtige dele i produktionerne. På den måde kunne jeg faktisk gøre en forskel under min praktik, og det var vildt fedt, fastslår Rikke Hald.

 

KOMPETENCER DE IKKE VIDSTE MANGLEDE

Rikke Halds indflydelse hos den nordjyske virksomhed fortsatte altså videre i studiejobbet og fast ansættelse. Og Daniel Hermansen er ikke i tvivl om, det var en god idé.

- Jeg kan næsten ikke sætte ord på, hvor stor værdi Rikke har for os. Hun besidder nogle stærke kompetencer, som vi manglede i virksomheden. Vi vidste det bare ikke, før hun kom i praktik og gjorde det tydeligt for os, fortæller Daniel Hermansen. 
 

------------------------------------------------------------------

FAKTA

SØGER DIN VIRKSOMHED EN PRAKTIKANT? 

Læg et gratis praktikopslag på jobbank.aau.dk.