AAU Match

Landdistriktsvækstpilot giver Safevents it-systemer en overhaling

Landdistriktsvækstpilot giver Safevents it-systemer en overhaling

Det lå ikke ligefrem i kortene, at Safevent skulle have en akademiker på lønningslisten. For selvom deres it-systemer ikke var optimale, vidste de ikke, hvordan de skulle ændre dem. Men via Landdistriktsvækstpiloten fik virksomheden ansat en kandidat i it-ledelse, som nu er i gang med at give virksomheden et markant løft på it-fronten.

Af Thomas Møller Christensen

 

Den nordjyske virksomhed Safevent, som har specialiseret sig i at eliminere brand- og eksplosionsfare i produktionsanlæg, har de seneste år været inde i en flot udvikling. På tre år har de blandt andet fordoblet deres omsætning og er gået fra halvanden til fem fuldtidsansatte.

Desværre har it-systemerne ikke fulgt med udviklingen, og behovet for nye og mere fleksible it-løsninger blev derfor mere og mere nødvendigt.

- Vi vidste godt, at der var noget galt, og at det skulle ændres, men vi vidste ikke, hvordan vi skulle gribe det an. Vi havde i øvrigt heller ikke de fornødne ressourcer og forudsætninger for at gøre det, forklarer René Hvidkær, der er grundlægger og administrerende direktør i Safevent.

Med en hjælpende hånd fra det lokale jobcenter fandt Safevent derfor frem til Andreas Christensen, der i 2016 afsluttede sin kandidat i it-ledelse på Aalborg Universitet.

 

UFORLØST IT-POTENTIALE

Andreas Christensen blev egentlig ansat i virksomhedspraktik til et afgrænset it-projekt. Men han beviste hurtigt, at han havde en indsigt i itsystemer og arbejdsprocesser, der rakte til langt mere end de otte uger, praktikken varede.

Samtidig fornemmede Andreas Christensen selv, at der var et uforløst potentiale, der nærmest bare ventede på at blive indfriet.

- Jeg kunne se, at hvis jeg fik lov til at løfte kvaliteten på it-fronten, kunne vi yde en meget bedre service for vores kunder, og samtidig ville det lette vores eget arbejde. Så vi blev enige om at søge midler via Landdistriktsvækstpiloten til at ansætte mig, fortæller Andreas Christensen.

 

SYSTEMUDVIKLER OG PROJEKTLEDER

Ansøgningen blev godkendt, og Andreas Christensen er derfor nu i gang med at udvikle Safevents it-systemer. En todelt opgave hvor han først laver en behovsanalyse og analyserer arbejdsprocesser, som skal danne grundlag for de nye it-systemer. Og her nyder han godt af at have nem adgang til alle Safevents medarbejdere.

- Det er vigtigt for mig at forstå, hvad medarbejderne sidder med nu, så jeg ikke laver en løsning, der trækker nye processer ned over hovedet på dem. Og her er det selvfølgelig en fordel at have kort afstand til kollegerne, så jeg nemt kan få en forståelse for deres nuværende arbejdsdag, forklarer Andreas Christensen.

Når systemerne skal implementeres, vil Andreas Christensen i højere grad fungere som en projektleder, der følger implementeringen til dørs og sørger for, at de nye systemer er en del af en forbedret arbejdsproces.

- Vi skal ikke arbejde ud fra, hvad systemerne dikterer. Så jeg skal styre udviklingen af de nye systemer, så de understøtter den måde, vi arbejder mest effektivt på. Og her tænker jeg ikke kun på tidsbesparelse, men også et løft i kvaliteten, siger Andreas Christensen.

 

HAR ÅBNET ØJNENE OP FOR UNIVERSITETET

Og det er netop det, som gør Andreas Christensen til en værdifuld medarbejder for Safevent. Som akademiker ser han på tingene med en teoretisk indgangsvinkel, og samtidig har uddannelsen givet ham en ballast, der gør, at han kan udfordre og optimere de nuværende arbejdsformer.

En kompetence han først og fremmest har kunnet vise frem, fordi Safevent har fået tilskud til at ansætte ham.

- Der er ingen tvivl om, at Landdistriktsvækstpiloten har gjort, at vi kunne ansætte Andreas. Når man ikke har haft en akademiker ansat før, aner man ikke, hvad man får. Så programmet har virkelig betydet, at jeg godt tør kigge mod universitetet efter nye medarbejdere, fortæller René Hvidkær.

-------------------------------------------------

LANDDISTRIKTSVÆKSTPILOT

Virksomheder i landdistrikterne kan søge om midler til at ansætte en kandidat med en videregående uddannelse til udviklingen af nye produkter, nye markeder, services eller nye produktionsmetoder. Det er vigtigt, at projektet kan føre til nye muligheder for
virksomheden, og at Landdistriktsvækstpiloten spiller en central rolle i at skabe, drive og udvikle projektet. Der bevilges 150.000 kr. til etårige projekter, og 300.000 kr. hvis projektet er toårigt.

Læs mere på www.innovationsfonden.dk